Geraardsbergen moet Rapide Lebbeke een gelijkspel toestaan

Geraardsbergen moet Rapide Lebbeke een gelijkspel toestaan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met technisch en collectief voetbal is Rapide Lebbeke er in geslaagd de lijn van vorige week enigszins door te trekken al kon Geraardsbergen tot 2 keer toe een achterstand ophalen.

De bezoekers trokken onmiddellijk op zoek naar een vroege voorsprong. Michel Wittenberg kon een vrije trap van Soufiane Zahriou niet klemmen en een verdediger werkte nog weg (2’). Uitstel maar geen afstel want Peter De Pauw draaide een vrijschop tegen de touwen (8’). Geraardsbergen reageerde via Kristof Van Slembrouck die te hoog mikte (11’). Toen Zahriou een voorzet achter de rug van de thuisverdediging plaatste kwam Maarten Cooreman centimeters te kort om binnen te duwen (30’). Even later was de vrijstaande Igmar De Durpel te verrast en liftte een inzenden over. Iedereen verkeek zich op een verre vrije trap van Davy Standaert en de bordjes hingen gelijk (40’). Lang duurde de vreugde echter niet want bij een tegenaanval liftte de snelle Lendert Putteman de bal over Wittenberg (42’).

Geraardsbergen kwam gedreven uit de kleedkamers maar Standaert mikte onbesuisd naast (47’). Aan de overzijde moest Wittenberg een voorzetschot van Jeroen Scheerlinckx uit de kruising boksen (48’). David Heyrman kon een kopstoot van Jonas Bosman nog net wegwerken (53’). Igmar De Durpel vlamde op Kevin Kesteleyn en poeierde de rebound tegen bezoekende netten (59’). In een dol slotkwartier nam Rapide de match terug in handen. Heyrman bediende Putteman die te zwak op doel besloot (71’). Cooreman verslikte zich in een voorzet van Tim Vierbergen (74’). Wittenberg haalde een lobbal van Vierbergen van onder de lat (76’). Een vrije trap van De Pauw werd door de thuisgoalie met de voet ontzet (79’). Op een knal van Scheerlinckx had Wittenberg een kattensprong nodig (82’). Scheerlinckx kopte een voorzet rakelings over en op een schot van De Pauw gaf de doelman geen krimp (85’).

Volgende zaterdag is Rapide gastheer voor Zelzate. Geraardsbergen trekt zondag naar Bambrugge.

SV Geraardsbergen: Wittenberg, Pruyt, Bosman, De Wannemaeker, Heereman, Van Slembrouck, Van der Linden, Machtelinckx (87’ De Vuyst), Van der Beck (86’ Cools), De Durpel (68’ De Couvreur), Standaert.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, Heyrman, De Visscher, Verhaegen, Wauters, Scheerlinckx, Putteman, De Pauw, Cooreman, Mannaerts, Zahriou (73’ Vierbergen), Van den Abbeele.

Doelpunten:8’ De Pauw 0-1; 40’ Standaert 1-1; 42’ Putteman 1-2; 59’ De Durpel 2-2

Kaarten: geel: 24’ De Durpel

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties