Van Veldhoven dreigt met vertrek bij Roda

Tomas Taecke
| 2 reacties
Van Veldhoven dreigt met vertrek bij Roda
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Harm Van Veldhoven doet het allesbehalve onaardig bij Roda JC, toch wil de Nederlandse Belg eventueel vertrekken uit Kerkrade. De coach is niet opgezet met de saneringen die de club andermaal wil doorvoeren.

Roda JC is nog steeds een financieel zorgenkindje en wordt daarom ook door de KNVB in categorie 1 ondergebracht en bijgevolg nadrukkelijk in de gaten gehouden door de licentiecommissie van de Nederlandse voetbalbond. De Limburgse club wil opnieuw gaan snijden in het salarisbudget, iets waar Van Veldhoven niet mee opgezet is.

"We kunnen niet andermaal opnieuw beginnen", gaf de coach aan in een gesprek met De Telegraaf. "Op een gegeven moment bereik je de ondergrens en dat wil ik niet".

Van Veldhoven slaagde er bij een gelijkaardig scenario in Roda uit het dal te halen en een nieuwe ploeg te bouwen die de Eredivisie waardig is. Na enkele succesvolle seizoenen wil de ex-trainer van onder andere Cercle en Beerschot niet terug naar af.

"De komende weken zijn cruciaal. Natuurlijk wil ik geloofwaardig en ambitieus blijven ten opzichte van de groep. Maar we hebben reeds spelers verkocht voor acht miljoen. Er wordt hier enkel gesaneerd", zegt een ontevreden Van Veldhoven over de recente ontwikkelingen in Kerkrade.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties