Overgang Janko rond: "Een eer om voor Porto te spelen"

Overgang Janko rond: "Een eer om voor Porto te spelen"
Foto: © SC

De transfer van Marc Janko naar FC Porto is helemaal rond. De aanvaller tekende dinsdag een contract voor 3,5 jaar, dat werd zopas bevestigd door zijn management.

"Zowel Porto als Marc wilden graag met elkaar in zee", zegt manager Rob Jansen op de website van Sport-Promotion. "Als die intentie er is van twee kanten, kun je ook sneller zaken doen."

Er is ook een akkoord over de transferprijs, maar het duurde even voor Porto de nodige garanties kon voorleggen. "Het zou toch wel heel vreemd voor me zijn geweest als het daar alsnog op was stukgelopen. Natuurlijk ga je ervan uit dat het allemaal wel goed zal komen, maar toch..."

"Wat als dat niet zou gebeuren? Nu alles rond is kan ik dus alleen maar tevreden zijn. Porto is natuurlijk een topclub om voor te spelen. Niet alleen in Portugal, maar ook in Europa. Ze doen bijna onafgebroken mee in de Champions League. Ik beschouw het als een eer om voor deze club te gaan uitkomen."

Janko kreeg dit seizoen niet al te veel kansen meer. "Het is gelopen zoals het is gelopen. Ik heb altijd mijn best gedaan, geprobeerd zoveel mogelijk te scoren als ik de kans kreeg. Meer dan dat kun je als speler niet doen. Daarna is het aan de trainer om dat in te vullen met zijn opstelling. Ik kijk zeker niet in wrok om. Integendeel, ik heb een prachtige tijd beleefd met Twente en zeker met de fans van de club."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties