Het goudhaantje van Sunderland: Fraizer Campbell

Dirk Pieters
| 21 reacties
Het goudhaantje van Sunderland: Fraizer Campbell
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wie Fraizer Campbell nog niet kent, zal dat binnenkort zeker wel doen. De aanvaller van Sunderland is terug van weggeweest en is meteen van goudwaarde voor de Engelse club.

Frazier Campbell was in de jeugd één van de meest getalenteerde spelers van Manchester United. De spits won met de reserven van de Engelse topclub meermaals heel wat prijzen en wist toen ook al de weg naar het doel te vinden.  

In het seizoen 2006-2007 trok de goalgetter naar Antwerp en de Great Old mocht genieten van een enorm supertalent. De spits scoorde 24 doelpunten in 38 wedstrijden en verliet dan tot grote ontgoocheling van de fans de Bosuil. De aanvaller werd op korte tijd enorm populair en werd één van de favorieten bij de supporters. Zij hadden niets dan lof over 'One Super Campbell' . 

Na zijn periode bij Antwerp trok Campbell naar Hull City. Ook daar vond hij de weg naar het doel blindelings. Met vijftien treffers in 34 wedstrijden was hij opnieuw goed bij schot. Na een korte stop bij Tottenham zit de spits nu bij Sunderland.

Na achttien maanden zwaar blessureleed (zijn laatste match was op 29 augustus 2010) staat de spits eindelijk opnieuw op het veld. Twee weken geleden maakte hij al de gelijkmaker tegen Middlesbrough in de FA Cup en afgelopen weekend was hij opnieuw van goudwaarde voor zijn club. Met een doelpunt en een assist zorgde hij mee voor de 3-0 overwinning tegen Norwich.

Ook Sunderland manager Martin O'Neill heeft niets dan lof over de spits. "Ik ben enorm gelukkig dat Fraizer opnieuw fit is. Na zo'n lange afwezigheid deed hij het schitterend tegen Norwich. Zijn enthousiasme en klasse is een genot om naar te kijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties