Interview Vermeulen: "Arbitrage kan heel bepalend zijn"

Melissa Maes
| 3 reacties
Vermeulen: "Arbitrage kan heel bepalend zijn"
Foto: © SC

Hulptrainer Herman Vermeulen vindt het een triestige zaak dat de terugmatch van de halve finale van de beker moet doorgaan in vriestemperaturen. "Het bevroren veld is in het nadeel van het team dat het spel moet maken, en dat is Lierse."

Lierse verloor vorige week de heenmatch in Lokeren met 1-0, maar de terugmatch zal in minder goede omstandigheden plaatsvinden. “Ik ben er zeker van dat we ons kunnen plaatsen. Het is geen onmogelijke opdracht”, zegt Herman Vermeulen aan onze redactie.

Toch heeft de assistent-coach gemengde gevoelens. “We hebben het thuisvoordeel, maar de grasmat zal niet ideaal zijn om op te spelen. Ook de verkoop van de tickets ligt laag, dus veel supporters moeten we niet verwachten. Hopelijk zijn er nog late beslissers.”

Ook de partij tegen Standard lijkt moeilijk verteerbaar (0-2). “Het is een frustratie van de drie laatste matchen. De refs moeten snel beslissen, maar toch stellen we ons vragen. Ik wil niet met de vinger wijzen naar de arbitrage, maar die kan heel bepalend zijn.”

Zo werd tijdens de heenmatch in Lokeren een doelpunt afgekeurd van Wesley Sonck. “Bij bekerduels hebben beslissingen van de scheidsrechter een grotere invloed dan in de competitie. Bij een 1-1-uitslag zou het er ineens helemaal anders uitzien.”

Mocht Lierse zich toch plaatsen voor de finale, wie zou Vermeulen dan graag als tegenstander zien? “KV Kortrijk is volgens mij de grootste kanshebber. Het zou ook een mooie affiche zijn die aardig wat volk zou lokken naar Brussel. Maar we moeten ons eerst zien te plaatsen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties