Kortrijk met bloed, zweet en tranen naar de Heizel

Fabian Morren
| 29 reacties

Kortrijk heeft zich geplaatst voor de finale van de Beker van België. Het werd in de terugwedstrijd echter allerminst een gezondheidswandeling voor de Kortrijkzanen.

Na de heenwedstrijd beschikte Kortrijk overduidelijk over de beste papieren. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck had in Bergen met 1-2 gewonnen. Kortrijk hinkte echter op twee gedachten (voorsprong verdedigen of toch mentaal vertrekken van een 0-0-tussenstand). Dat was in de eerste 25 minuten duidelijk te merken en de thuisploeg mocht blij zijn dat het al niet 0-2 stond na tien minuten. Jérémy Perbet deed al in de zevende minuut zijn naam van topschutter in de competitie alle eer aan, maar zou wel vanuit buitenspelpositie gescoord hebben. Wat later kopte Nong de 0-2 bijna tegen de netten.

Kortrijk herstelde zich nadien uiteindelijk wel. De West-Vlamingen namen de wedstrijd in handen en dat leverde al snel resultaat op. Nfor zette voor en Sapina werkte de bal in eigen doel. De Bergense defensie had het moeilijk met de Kortrijkse spitsen en nog voor rust kantelde de wedstrijd helemaal. Joseph-Monrose vloerde Werner een tweede keer.

Bergen moest in de tweede helft opnieuw twee keer scoren. Een zeer moeilijke opdracht leek het, maar daar dachten ze bij de bezoekers anders over. Bovendien kwam er vanuit onverwachte hoek een helpende hand. Baptista Martin lobte zijn eigen doelman en gaf de Henegouwers zo weer hoop. Niet veel later haalde Keet Nong onderuit in het strafschopgebied en Gumienny wees zonder twijfelen naar de stip. Perbet kreeg de unieke kans om Bergen richting finale te trappen, maar Keet redde diens penalty.

Echt aangeslagen was Bergen niet. De bezoekers bleven op zoek gaan naar het broodnodige derde doelpunt. De wedstrijd kon vanaf dan alle kanten op. Beide ploegen solliciteerden nog nadrukkelijk naar een derde doelpunt. Gaandeweg moest Bergen meer ruimte laten, waardoor Kortrijk heel dicht bij een beslissende treffer kwam. Nfor had de beste kans, maar besloot oog in oog met Werner nipt naast. Het bleef dus bibberen tot het einde voor de thuisploeg. Het Kortrijks elftal hield het hoofd echter koel en mag als beloning voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de finale van de Beker.