Club: "We mogen staat van het veld niet gebruiken als excuus"

Club: "We mogen staat van het veld niet gebruiken als excuus"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgenavond ontvangt Club Brugge Hannover in de terugwedstrijd van de Europa League. Ze moeten een 2-1- achterstand goedmaken en hopen dat de staat van het veld in hun voordeel is.

Het veld in het Jan Breydelstadion ziet er niet uit. Werklui van de Brugse groendienst moeten proberen het veld zo goed mogelijk op te knappen. De putten in het veld worden met de voet gedicht en het veld wordt met een tractor geprikt om het veld zo egaal mogelijk te maken.

“We mogen daar niet te hard de nadruk op leggen”, zegt Rudi Verkempinck, assistent van trainer Christoph Daum. “Het veld ligt er niet goed bij, maar dat is voor beide ploegen het geval. Achteraf kan je misschien wel zeggen of iemand daardoor bevoordeeld werd.”

“Ik hoop dat ze erdoor gedemotiveerd raken als ze dit veld zien. Dat ze zich afvragen: wat is dat hier? In Duitsland zijn ze het namelijk gewend om wekelijks op een perfecte grasmat te voetballen.”

“We houden geen rekening met het veld voor onze speelwijze, maar het is vanzelfsprekend dat je in die zone het niet onnodig gaat proberen uit te spelen op de korte ruimte. Trouwens het veld van Zestafoni waar we de afgelopen zomer hebben gespeeld, dat is pas slecht. We mogen dit niet als excuus gebruiken: het is nu zo en op dit veld zal het moeten gebeuren.”



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties