Clubs en UEFA schrappen interlands in augustus

Andrea Doino
| 4 reacties
Clubs en UEFA schrappen interlands in augustus
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag vonden de grote Europese voetbalclubs en de UEFA een akkoord over het schrappen van de interlands in augustus. Dat maakte de voorzitter van de organisatie voor Europese topclubs ECA, Karl-Heinz Rummenigge bekend na een vergadering in de Poolse hoofdstad Warschau.

Vele clubs willen hun spelers niet afstaan in de maand augustus, omdat de competitie in sommige landen dan al is begonnen. De ECA, waar 201 Europese clubs lid van zijn, bereikte ook een akkoord over het verzekeren van voetballers die geblesseerd geraken tijdens een interland.

Op de internationale kalender staan nu negen dubbele ontmoetingen op het programma in een periode van twee jaar. In de toekomst zullen de EK’s en WK’s midden juli eindigen en de Africa Cup moet zo vroeg mogelijk in januari beginnen. De spelers hoeven maar op één internationaal tornooi per jaar te zijn.

Bayern München-voorzitter Rummenigge toonde zich zeer gelukkig met het resultaat. “Dit is een doorbraak in het Europese clubvoetbal. De onderhandelingen waren niet gemakkelijk, maar de UEFA erkent het belang dat de clubs hebben in het succes van de nationale teams.”

Met de FIFA nog geen akkoord
Met de FIFA werd er nog geen akkoord gevonden. “Helaas zijn we met de FIFA-voorzitter Sepp Blatter nog niet tot een oplossing gekomen die voldoet aan de wensen van de clubs.” Rummenigge en Blatter zijn niet de beste vrienden. De voormalige Duitse international noemde de FIFA vorig jaar nog een dictatuur.


Geen interland tussen België en Nederland?
Op vijftien augustus moesten de Rode Duivels normaal Nederland ontvangen voor de 125e “Derby der Lage Landen”, maar als deze nieuwe maatregel dit jaar wordt doorgevoerd dan zal die interland wellicht niet plaatsvinden. 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties