Reactie Leekens: "Concurrentie stemt me tevreden"

Tomas Taecke
| 35 reacties
Leekens: "Concurrentie stemt me tevreden"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Georges Leekens zag zijn elftal slap beginnen maar nadien wel het heft in handen nemen. De bondscoach was tevreden over de toegenomen concurrentie binnen zijn spelersgroep.

"Het begin van de partij was warrig en we gingen nogal snel in de fout", zei Leekens na afloop van de oefenpartij. "Na de weggever hebben we ons goed hersteld en namen we het heft in handen. Mignolet moest zich eigenlijk nauwelijks onderscheiden".

"De rode kaart was interessant om te zien hoe mijn elftal op zo'n situatie reageert. We zijn in een 4-2-3-formatie blijven spelen en hebben ook na de uitsluiting het balbezit verzorgd. Vooral de concurrentie op bepaalde posities stemt me blij. Het middenveld van ex-Standard-spelers bijvoorbeeld deed het verre van slecht".

"Waar ik minder tevreden over was zijn de standaardsituaties. We scoorden wel uit een hoekschop, maar waren vaak niet alert genoeg bij halve kansen. Maar ik herhaal dat de toegenomen concurrentie mij tevreden stemt. De groep is compact en er kan hier en daar geschoven worden. De spelers zijn hongerig en zullen in september klaar zijn", aldus Georges Leekens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties