Dient Wenger klacht in omdat Vermaelen speelde bij Duivels?

Melissa Maes
| 21 reacties
Dient Wenger klacht in omdat Vermaelen speelde bij Duivels?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Arsenal-trainer Arsène Wenger begrijpt niet dat Thomas Vermaelen woensdag een hele wedstrijd speelde met de Rode Duivels tegen Griekenland. "Ik wil onderzoeken of we geen klacht kunnen indienen."

“De Belgische voetbalbond nam een beslissing die ik nog steeds niet kan begrijpen. Thomas Vermaelen kwam net terug uit blessure, het is niet logisch dat hij dan negentig minuten moet spelen”, aldus Arsène Wenger tegenover de website van de BBC.

“Ik wil onderzoeken of we geen klacht kunnen indienen omdat ze de speler ‘dwongen’ om eerst af te reizen en vervolgens een hele wedstrijd te spelen. Ik denk dat we vriendschappelijke interlands steeds moeilijker kunnen toestaan.”

Wenger moet Vermaelen zaterdag mogelijk missen voor het duel tussen Liverpool en Arsenal. De Rode Duivel incasseerde vorige week zondag een trap op de enkel tijdens de match tegen Tottenham, waardoor hij onzeker was voor de oefeninterland in en tegen Griekenland.

Oorspronkelijk was het plan om Jan Vertonghen in te brengen voor de Arsenal-verdediger, maar de uitsluiting van Nicolas Lombaerts gooide roet in het eten. Dat liet bondscoach Georges Leekens donderdag weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties