Guardiola en Mourinho mogelijke opvolgers van Capello

Guardiola en Mourinho mogelijke opvolgers van Capello
Foto: © SC

Na het ontslag van Fabio Capello bij Engeland is de FA ernstig op zoek naar een nieuwe bondscoach. Harry Redknapp, momenteel manager van Tottenham Hotspur, zou favoriet zijn. Nu worden daar ook twee andere namen aan toegevoegd: Pep Guardiola en José Mourinho.

Redknapp krijgt echter de voorkeur van de FA, dat meldt The Guardian. De Engelse voetbalbond zou ook naar zijn spelers luisteren inzake de bondscoach en de Engelsman wordt momenteel verkozen voor de positie. De manager van The Spurs gaf eerder zelf al aan open te staan voor het bondscoachschap.

Het is nog niet geweten of Guardiola en Mourinho hun clubs willen inruilen voor een job over het Kanaal. Guardiola heeft evenwel een aflopend contract bij Barcelona en Mourinho liet al weten ooit nog eens in Engeland te willen coachen.

Momenteel leidt Stuart Pearce de nationale ploeg van Engeland. Hij gaf echter aan dat hij niet de nieuwe bondscoach wil worden.  "Maar ik ben wel beschikbaar voor het EK, zeker. Voor de lange termijn heb ik waarschijnlijk te weinig ervaring. De FA heeft nu tijd gekocht na het vertrek van Fabio Capello", liet Pearce weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties