Topspelers Franse Ligue 1 vrezen presidentskandidaat Hollande

Jefrey Van der Straeten
| 5 reacties
Topspelers Franse Ligue 1 vrezen presidentskandidaat Hollande
Foto: © SC

Afgelopen week pleitte Frans presidentskandidaat François Hollande voor een belastingstarief van 75% voor mensen die meer dan één miljoen euro verdienen. De Franse voetbalclubs houden hun hart vast.

Op 22 april wordt de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen gehouden. Voetballers zijn doorgaans weinig bekommerd om dit soort zaken, maar dit lijkt te veranderen nu de socialist Hollande een belastingstarief van 75% voorstelt voor zij die meer dan één miljoen euro per jaar verdienen. Een vijftigtal topvoetballers uit de Franse competitie zouden aan deze regel gebonden zijn.

De leidinggevenden bij de Franse topclubs vrezen het ergste. Michel Seydoux van landskampioen Lille vreest dat de beste spelers naar het buitenland zullen trekken. Als gevolg zou het voetbal minder aantrekkelijk worden, met minder supporters en lagere televisie-inkomsten tot gevolg.

Sterspeler Eden Hazard van datzelfde Lille had in het verleden al aangegeven dat hij volgend seizoen de Franse voor de Engelse competitie wil verruilen. Het voorstel van François Hollande zal deze wens ongetwijfeld versterkt hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties