FT Antwerpen negen keer trefzeker

Melissa Maes

Vrijdagavond ontving FT Antwerpen Turc Futsal Herstal in het Rooi. De bezoekers werden met een 9-2-eindstand naar huis gestuurd.

Farid Achalhi en Jesse Verstraeten startten met Mohamed Bouri in doel en verder El Fahsi, Ali Bouri, El Manouti en Tsabounti. Het was die laatste die bij een intrap aan de zijlijn El Manouti, volledig onbewaakt voor doel, wist te bereiken. Hij aarzelde niet en joeg de openingstreffer tegen de netten.

Het duurde zes minuten voor Bouri een slap opkomende Herstal-speler de bal ontfutselde en breed legde voor Yassine El Makrini. Ook hij maakte het zaakje proper af.  Enkele minuten later lukte Amin Akrich er in de bal af te snoepen en onmiddellijk hard uit te halen naast de ongelukkige doelman.

Ook Younes Tsabounti troefde zijn opponent af en klaarde dan zelf de klus : 4 – 0. Kort voor de pauze waagde El Fahsi zijn kans maar de doelman blokte. De rebound viel voor de rechtervoet van El Manouti die meteen voor zijn tweede doelpunt van de avond tekende. Ruststand:  5 – 0.

Kort na de pauze ging Akrich knap door over de flank om dan centraal El Outmani te vinden die via de staak gekruist de doelman het nakijken gaf. Een verre pas over zo’n 22 meter van Jawad Yachou werd door El Outmani knap gecontroleerd en snel afgespeeld zodat de vrijstaande Akrich maar moest intikken: 7 – 0.

In de 35ste minuut kreeg Herstal eindelijk wat in elkaar geknutseld dat op een aanval leek en meteen waren ze ook succesvol met een gekrulde bal geplaatst naast de staak en buiten bereik van Mohamed Bouri.

Herstal putte hier moed uit en ging terug wat meer weerwerk bieden. Dat leverde tien minuten voor tijd zelfs een tweede treffer op. Yassine El Makrini vond het dan meer dan welletjes, pikte de bal in en trok zelf succesvol naar doel. Op aangeven van El Outmani zorgde Yassine El Makrini ook voor de eindcijfers met een schot laag in de hoek. Eindstand: 9 – 2.