Ook Twente doet slechte zaak in titelstrijd

Andrea Doino
| 2 reacties

Door het verlies van PSV tegen NAC Breda kon Twente een goede zaak doen in de competitie. De ploeg van onze landgenoot Nacer Chadli verloor echter verrassend met 3-1 van NEC Nijmegen.

In de eerste veertig minuten van de wedstrijd was er nauwelijks iets te beleven. Via Luuk de Jong kwam Twente bijna op voorsprong net voor de rust maar het was NEC dat de score wist te openen. De openingstreffer werd gemaakt door de Deen Schøne die op slag van rust een strafschop omzette.

Na de pauze trok NEC meteen ten aanval. Kevin Conboy maakte het tweede doelpunt voor NEC na een perfect aangesneden vrije trap van Ryan Koolwijk, die ook zorgde voor de assist van de derde treffer. Genéro Zeefuik kopte zijn vrije trap mooi binnen.

In de slotfase kon invaller Glynor Plet de eer nog redden voor Twente. Ondanks een slotoffensief kwamen de Tukkers niet dichterbij dan 3-1.