Interview Bart Goossens: "Zekerheid is geen overbodige luxe"

Melissa Maes
| 1 reacties
Bart Goossens: "Zekerheid is geen overbodige luxe"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoe zou het nog zijn met Bart Goossens? Onze redactie zocht de voormalige speler van onder meer AA Gent op. Net op tijd, want de 27-jarige Oost-Vlaming is op zoek naar een nieuwe club.

“Vorig jaar had ik een goed seizoen bij Wetteren, maar nu staan we laatste met slechts dertien punten. Ondanks ik bijna elke wedstrijd heb gespeeld (vier gemist door een barst in de enkel, nvdr.), is het een seizoen om heel snel te vergeten. Ik ben einde contract en ik zou dus graag bij een andere gezonde en ambitieuze tweedeklasser voetballen”, vertelt Bart Goossens aan onze redactie.

De goedlachse jeugdconsulent deed bij de beloften van AA Gent een pak ervaring op en proefde bij blauw-wit van zijn eerste speelminuten op het hoogste niveau, maar het sprookje bleef niet duren. “Ik was negentien jaar toen Georges Leekens er trainer werd en hij had tal van nieuwe spelers meegebracht.”

“Ik werd toen uitgeleend aan KFC VW Hamme. Ook al was het een stap terug, ik heb daar toch een overeenkomst voor drie jaar getekend. Via Roeselare kwam ik weer in eerste klasse terecht. De eerste maanden verliepen goed tot Dennis van Wijk werd aangesteld als nieuwe coach.”

“Ik ben absoluut geen moeilijke speler, maar met hem had ik regelmatig discussies. In mijn tweede seizoen bij de West-Vlaamse club speelde ik geen enkele match meer van januari tot eind mei. Ik heb er veel tijd verloren.”

"Zowel rechtsachter als verdedigende middenvelder"
“Toen ik einde contract was kon ik rekenen op interesse van verschillende clubs. Maar ik had de pech dat ik sukkelde met klierkoorts. Door die virale infectie wilden die ploegen afwachten. Sinds 2010 speel ik bij Wetteren als rechtsachter. Maar ik kan ook perfect uit de voeten als verdedigende middenvelder.”

Goossens heeft naast het populairste spel ter wereld nog een andere passie. “Het voetbal combineer ik met een fulltime job als jeugdconsulent, dus ik zou het fantastisch vinden mocht ik het kunnen blijven doen bij een nieuwe club. Is er een tweedeklasser die me een profcontract wil aanbieden, dan zal ik natuurlijk niet neen zeggen.”

"Zekerheid is geen overbodige luxe"
Is er al concrete interesse van een ploeg? “Er zijn een paar pistes waarvan ik hoop dat het snel concreet wordt. Ik zou graag zo snel mogelijk ergens mijn krabbel zetten, want ik heb net een huis gekocht en een beetje zekerheid is daarbij geen overbodige luxe.”

Clubs die het profiel van Goossens zoeken moeten dus niet twijfelen aan de ijverige speler met tal van ervaring. In eerste klasse werkte hij veertig wedstrijden af en in tweede nationale staat de teller bijna op 175.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties