Man United lijkt toptalent kwijt te raken aan Juventus

Jefrey Van der Straeten
| 12 reacties
Man United lijkt toptalent kwijt te raken aan Juventus
Foto: © SC

De 18-jarige middenvelder Paul Pogba kreeg dit seizoen al enkele keren zijn kans van Alex Ferguson. Deze laatste reageert dan ook furieus op het nieuws dat Pogba "geld belangrijker vindt dan zijn carrière."

Pogba kwam op 16-jarige leeftijd over van het Franse Le Havre. Dit seizoen mag de youngster af en toe invallen bij de grote jongens van Manchester United. Zoals Ferguson dat altijd doet, brengt hij talenten zeer geleidelijk.

Nu zit er plots een kink in de kabel. Pogba is einde contract en is dus in onderhandeling met de Mancunians. Volgens zijn club is hij echter te zeer op geld uit, net als zijn manager Mino Raiola. De eisen van de zaakwaarnemer zouden volgens United een groot struikelblok vormen tijdens de onderhandelingen, meldt The Independent.

Daarom is de kans groot dat Pogba nu naar Juventus trekt. Daar zou hij één miljoen euro per jaar kunnen verdienen, wat bijzonder veel is voor een speler met nauwelijks ervaring in een eerste elftal. Manager Raiola zou zelfs 1,6 miljoen euro commissie opstrijken. Kortom, het financiële plaatje klopt bij Juventus.

Manchester United-manager Alex Ferguson roept Pogba nu publiekelijk op om zijn carrière voorrang te geven op snel geldgewin. Als Pogba uiteindelijk toch naar Juventus trekt, heeft Manchester United recht op een opleidingsvergoeding van ongeveer 300.000 euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties