Guardiola: "Serieuze tuchtcommissie had Piqué geschorst"

Guardiola: "Serieuze tuchtcommissie had Piqué geschorst"
Foto: © SC

Niet alleen in België liggen de scheidsrechters onder vuur. Ook in Spanje lijkt dat de nieuwe tendens te zijn. Pep Guardiola vindt ook dat de tuchtcommissie harder moet optreden, zelfs voor zijn eigen spelers.

"Ze zullen ongetwijfeld hun redenen hebben, maar de tuchtcommissies en de arbiters hebben vanaf de allereerste dag geen respect afgedwongen", aldus Guardiola die de laatste weken met drie uitsluitingen te maken had. "Ze hebben veel dingen aan zich voorbij laten gaan."

Zijn eigen speler: Gerard Piqué, had eerder aangegeven dat hij met voorbedachte rade een rode kaart had gepakt tegen Getafe. Daarop reageerde Ronaldo met de uitspraak: 'Dit is diefstal, altijd maar diefstal.'

"Een serieuze tuchtcommissie had Piqué geschorst", was Guardiola niet mals voor zijn eigen verdediger. "Zijn uitspraken waren een schorsing waard. Net als wanneer anderen openlijk over diefstal praten. Dat is eveneens een schorsing waard, maar er wordt helemaal niets aan gedaan. Uiteindelijk komt het erop neer dat we onze wedstrijden moeten winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties