Utrecht sleept zich voorbij laagvlieger

Tomas Taecke

FC Utrecht had vrijdagavond heel wat moeite met opponent Excelsior (3-2). De Domstedelingen namen pas in de slotfase afstand van de voorlaatste in de stand.

Utrecht had het allesbehalve makkelijk tegen voorlaatste in de stand Excelsior. Via Mike Van der Hoorn kwam de thuisploeg halfweg de eerste helft nochtans keurig op voorsprong. De Rotterdammers kwamen terug in de wedstrijd dankzij een doelpunt van Scheimann op het halfuur. Na de pauze plaatste Alberg de degradatiekandidaat zelfs op voorsprong.

Utrecht vocht zich terug in de partij dankzij een tweede treffer van Van der Hoorn. Na de dubbele boeking van Asare trok de thuisploeg met tien man alsnog het laken naar zich toe. Twee minuten voor affluiten trapte Oar de winnende goal tegen de netten (3-2).

Excelsior blijft daardoor voorlaatste in de stand, maar ziet rode lantaarn De Graafschap mogelijk nog over zich heen wippen. FC Utrecht rukt op naar de twaalfde plaats.