Interview Sepp De Roover: "Ik wil op het hoogste niveau actief blijven"

Jefrey Van der Straeten
| 12 reacties
Sepp De Roover: "Ik wil op het hoogste niveau actief blijven"
Foto: © SC

Sepp De Roover mag vertrekken bij bekerwinnaar Lokeren. De rechtsback is ontgoocheld, maar weigert na te trappen naar de club waar hij niet kon doorbreken.

Sepp De Roover werd vorig seizoen met enige bombarie binnengehaald bij Lokeren. Samen met Koen Persoons en Benji De Ceulaer moesten zij het 'nieuwe Lokeren' veruitwendigen. Persoons en De Ceulaer konden snel hun stempel op de Waaslandse club drukken; De Roover kon echter niet overtuigen.

De voormalige Rode Duivel kampte met een blessure aan de knie. Vaak werd op de rechtsachter de voorkeur gegeven aan de Congolees Tiko, van nature een controlerende middenvelder en niet meteen de grootste voetballer. Afgelopen winter haalde Lokeren ook nog de Griek Galitsios, die sterk presteert. We staken ons licht op bij De Roover en vroegen hem hoe hij zijn periode bij Lokeren tot nu toe evalueert.

Volgens enkele kranten moet je weg bij Lokeren omdat je te duur bent. Ben je zelf al op de hoogte gebracht?

“Dat is geen recent nieuws denk ik. Dat is al een half jaar bekend.”

Je hebt al twintig wedstrijden niet meer gespeeld. Kan je jezelf blijven motiveren?

“Dat is voor mij niet zo een probleem. Ik geef alles op training. Het probleem is gewoon dat ik niet meer mag spelen. Dan moet je andere oorden op zoeken. Er zijn voorbeelden genoeg van spelers die na een mislukt avontuur weer goed kunnen presteren.”

Waarom ben je niet geslaagd bij Lokeren? Als aanvallende vleugelverdediger moet die club jou toch liggen?

“In het begin kon ik niet brengen wat ik moest brengen omwille van mijn knie. Daar ben ik dan nog eens aan geopereerd geweest. Nu is alles lichamelijk in orde en voel ik me goed. Ik kan wel moeilijk doen over deze situatie, maar dat ligt niet in mijn aard.”

Hoe zie je je toekomst? Is er al concrete interesse van andere clubs?

“Er is nog niets concreet. Daarvoor is het nog wat vroeg. Mijn zaakwaarnemer belt me wel als er iets te melden valt. Ik heb in ieder geval de ambitie om op het hoogste niveau te blijven. Ik denk dat dat mogelijk is.”

Je hebt nog een contract tot 2014 bij Lokeren. Sluit je uit dat je volgend seizoen nog bij Lokeren speelt?

“De situatie is moeilijk, maar in het voetbal weet je dat nooit. Er zijn ook genoeg voorbeelden van spelers die eerst weg moesten bij hun club en er nu een vaste waarde zijn.”

Hoe is je relatie met trainer Peter Maes?

“Ik wil geen uitspraken doen over Peter Maes. Het heeft nooit 100% geklikt, maar ik neem hem dat zeker niet kwalijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties