Maes: "Als het om de prijzen ging, had ik Harbaoui laten staan"

Jefrey Van der Straeten
| 4 reacties
Maes: "Als het om de prijzen ging, had ik Harbaoui laten staan"
Foto: © SC

Na de rode kaart voor Galitsios verving Lokeren-coach Maes zijn spits-in-vorm Hamdi Harbaoui. Maes geeft toe dat hij dit alleen deed omdat Lokeren de beker al had gewonnen.

Lokeren startte tegen Beerschot in een experimentele 4-4-2 met Harbaoui en Fall diep in de spits. Toen Galitsios bij een 0-1-voorsprong echter onterecht rood kreeg, moest Maes ingrijpen en Tiko op de rechtsachter brengen.

Het slachtoffer van dienst was Hamdi Harbaoui. In het Nieuwsblad zegt Maes daarover: “Als het echt nog om de prijzen ging, had ik Harbaoui laten staan en Fall vervangen. Nu wou ik Fall wat speelgelegenheid geven. We zitten in een luxepositie dat we dit kunnen proberen”, geeft de Lokerse coach eerlijk toe.

Verder was Maes niet echt te spreken over de prestaties van jongelingen Patosi en Trompet. “Ze lieten het afweten in de omschakeling. Dan ben ik misschien heel streng maar het is nu eenmaal zo. Er is nog iets meer dan enkel voetballen vanuit balbezit. Je moet af en toe ook nog eens achter een bal aanhollen en proberen te recupereren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties