Analyse 3de A: Mouscron kampioen zonder nederlaag.

carol Vander Cruyssen
| 17 reacties
3de A: Mouscron kampioen zonder nederlaag.

Mouscron-Péruwelz is de nieuwe kampioen in 3de A. Het behaalde een gelijkspel op Virton, voldoende voor een tweede promotie op rij. Is het verdict bovenaan nu al gevallen, onderaan blijft het des te spannender.

Het Huzarenstukje van Mouscron-Péruwelz

Mouscron begon twee jaar geleden met een propere lei in vierde klasse onder het stamnummer van Péruwelz. Mouscron-Péruwelz kreeg financiële inbreng van het naburige Lille, maar misliep de titel op Le Canonnier op de voorlaatste speeldag tegen Ath. Via de eindronde dwong het toch zijn plaats in 3de klasse af. De ploeg toonde meteen zijn ambitie en streed samen met La Louvière-Centre voor de titel. De motor van de Wolven begon te sputteren, Mouscron ging echter door op zijn elan. Het speelde dit weekend gelijk op Virton, 3de in de stand, maar ook Centre kwam niet verder dan een gelijkspel, in eigen huis tegen Waregem. Hierdoor is de grensploeg de nieuwe kampioen. Het kan dan ook nog eens indrukwekkende cijfers voorleggen: 31 wedstrijden gespeeld, geen enkele nederlaag, met 68 gescoorde doelpunten de beste aanval, met slechts 14 tegendoelpunten de beste verdediging. Mouscron, dat zich in de Wintermercato ook nog eens versterkte met Custovic, wil ook in tweede klasse meteen een rol van betekenis spelen. 

Eindronde en degradatie

Mouscron is de nieuwe kampioen, de strijd voor de eindronde tickets is door de toewijzing van de licenties ook gestreden. Centre pakte de eerste periode, Virton en Oudenaarde zijn de twee andere ploegen die zullen deelnemen aan de eindronde. De vijfde ploeg die een licentie kreeg, SK Deinze, is reeds uitgeschakeld voor een eindrondeticket. Zoals hier al vermeld, zal Tournai geen beroep aantekenen tegen het niet verkrijgen van zijn licentie. De Henegouwers kunnen ook nog altijd een fors aantal punten verliezen, door de zaak Lacam (zie vorige artikels). Hierdoor wordt de strijd om het behoud des te spannender. Olympic Charleroi is al lang veroordeeld, Verviers, Huy, Bertrix en Bleid strijden voor het behoud. Bleid deed de beste zaak. Het won zijn rechtstreeks duel tegen Bertrix. Huy verloor op het veld van SK Ronse. Voor Verviers wordt het moeilijk. Zij rekenen dan ook meer dan ooit op het puntenverlies van FC Tournai.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties