Romario: "Als WK vandaag begon, lagen we er meteen uit"

Jefrey Van der Straeten
| 5 reacties
Romario: "Als WK vandaag begon, lagen we er meteen uit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Terwijl iedereen in Europa zich bezighoudt met het nakende EK, kijkt het Braziliaans voetbalcoryfee Romario al verder. Hij vreest dat Brazilië het in eigen land niet zal kunnen waarmaken.

Romario, die Brazilië samen met Bebeto en anderen wereldkampioen maakte, uit echter geen kritiek op de bondscoach: “Ik zou dezelfde spelers selecteren, maar het werkt gewoon niet”, aldus de voormalige spits. “Dat komt door een gebrek aan tijd. We hebben te weinig samen getraind.”

Nu Romario als socialistisch politicus zich ook met extra-sportieve zaken bezighoudt, maakt hij zich ook daar zorgen over: “De voorbereidingen [op het WK] gaan nog steeds niet goed. De rijke voetbalfan gaat een mooi WK tegemoet. Die komt aan in z'n privéjet en reist met een chauffeur naar het beste hotel van de stad, terwijl de minder rijke voetbalfan wordt buitengesloten.”

Ten slotte had de voormalige PSV- en Barcelona-spits nog een woordje over voor Lionel Messi. Aan de kleine Argentijn meldt Romario dat hij niet het niveau haalt van “de drie besten ooit: Maradona, Pélé en Romario.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties