Eendracht Zele bouwt aan nationaal waardig team

Gentil Dossche
| 0 reacties
Eendracht Zele bouwt aan nationaal waardig team
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eendracht Zele wist zich al geruime tijd en als eerste ploeg in België, op 7 speeldagen van het einde, te verzekeren van de promotie naar nationale en neemt zo al na 1 seizoen haar verloren plek terug in.

Het bestuur met sportief manager Jan Geens laat niets aan het toeval over en heeft hard gewerkt om een talentvolle kern samen te stellen. De sportieve lijn om - net als dit seizoen - vooral jonge talentvolle spelers aan te trekken zet zich in ieder geval door. Het grootste deel van de kampioenenkern blijft behouden zodat nu al het geraamte van de ploeg vorm heeft.

Met Sebastien Phiri haalt Zele een groot talent binnen op het middenveld. Phiri was steeds basisspeler bij de nationale ploeg, maar kampte na een sterke seizoensstart bij FC Brussels met een lange blessure. Bij Zele hoopt hij het voetbalplezier terug te vinden onder zijn oud-trainerFraeye. Ook in de aanval ging Zele shoppen in tweede klasse. Met Sander Maertens werd een rasechte en snelle centrumspits weggehaald bij Standaard Wetteren. Maertens moet met huidig topschutter Amazou voor de doelpunten zorgen bij de rood-zwarthemden. Maertens was topschutter bij de beloftenploeg van AA Gent en kwam eerder uit voor Club Brugge.

Voor Ivo dos Santos Felipe begaf Zele zich op de Braziliaanse toer. Dos Santos is een boomlange tweevoetige flankaanvaller.

Ook bij de buren van VW Hamme werd geshopt. Ken Stevens, een vlugge flankaanvaller, kreeg zijn opleiding in Lokeren en was drie jaar topschutter van de Hamse beloftenploeg. Hij kwam echter niet verder dan veel invalbeurten bij de blauw-zwarten.

Bij RC Mechelen werd Omer Hakizimana weggehaald om de flanken van Zele te versterken. Hakizimana trad eerder al aan met kapitein Michels, prijsschutter Amazou en draaischijf Solis Sanchez.

In de breedte haalde Eendracht Lars Kint bij SK Berlare. Jong geweld werd gevonden in de beloftenkern van grote broer Lokeren met Mathias de Loose, Maxim Bicqué, Jonathan Bocklandt, Niels de Maesschalck en Lode Maes.

Het lijkt er dus sterk op dat Zele nu al klaar is met het huiswerk voor het komende seizoen. Zondag wordt de allerlaatste competitiewedstrijd gespeeld, op eigen veld tegen RC Wetteren. Op 5 mei volgt de kampioenenhulde op het gemeentehuis met aansluitend een barbecue en viering in het Sportpark Ter Elst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties