De Preter pleit voor hogere opleidingsvergoedingen

Mathias Dumarey
| 19 reacties
De Preter pleit voor hogere opleidingsvergoedingen
Foto: © SC

Jesse De Preter, CEO van Lierse, doet nog maar eens een oproep aan de Belgische voetbalbond om de opleidingsvergoedingen te verhogen. "Men geeft nu het signaal: leid geen jeugd meer op", stelt hij in HLN.

"Een Belgische club die een jeugdproduct ziet vertrekken naar een andere eersteklasser in ons land, krijgt hiervoor maar een schamele vijfduizend euro, terwijl de opleiding van zo'n speler toch al op jaarbasis een 35.000 euro kost. Dat is eigenlijk zeggen: stop met de jeugd op te leiden", aldus de Lierse-CEO Jesse De Preter.

"Ik vind dat de Belgische voetbalbond de opleidingsvergoedingen moet optrekken naar 50.000 euro. Dat is niet eens veel als je ziet dat een jeugdproduct die vertrekt 90.000 euro oplevert volgens de reglementen van de UEFA", gaat De Preter verder.

"Ik weet niet of de politiek mij hierin kan steunen, want steeds weer merk ik dat politici met een hart voor voetbal zich in België altijd maar weer profileren met de foute argumentatie dat het Spaanse voetbal een oord van verderf zou zijn, terwijl ze in Engeland nog meer schulden hebben dat Real Madrid en FC Barcelona", besluit De Preter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties