FIFA test Hawk-Eye en GoalRef tijdens matchen

Melissa Maes
| 1 reacties
FIFA test Hawk-Eye en GoalRef tijdens matchen
Foto: © SC

Tussen 10 mei en begin juni worden er diverse tests uitgevoerd met doellijntechnologie. DE FIFA laat weten dat er een nieuw stadium zal worden ingevoerd.

Op basis van de tests zal de IFAB, de internationale spelregelcommissie, op 2 juli in Kiev een definitief besluit nemen over het gebruik van doellijntechnologie. Het Zwitserse onderzoeksbureau EMPA zal twee systemen testen op betrouwbaarheid, precisie en kracht.

Het gaat hierbij onder meer om het systeem Hawk-Eye (bekend uit de tenniswereld, nvdr.), dat gebruik maakt van camera's. Het andere systeem heeft de naam GoalRef meegekregen. Een chip in de bal kan aantonen of deze al dan niet de doellijn is gepasseerd. In de laboratoriums zal onder meer worden bekeken of gsm's en het weer invloed hebben op de werking.

Het Hawk-Eye-systeem zal tijdens een finale van een regionale Engelse beker voor de eerste keer worden getest tijdens een voetbalwedstrijd. De Deense competitie zal worden gebruikt om het Duitse GoalRef te testen. Ook tijdens een competitiewedstrijd of een oefeninterland volgen er mogelijk tests.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties