Amsterdam is klaar voor 31ste landstitel!

Tomas Taecke
| 3 reacties
Amsterdam is klaar voor 31ste landstitel!
Foto: © SC

Ajax kan zichzelf vanavond opvolgen als landskampioen van Nederland. Een punt tegen VVV volstaat voor de Amsterdammers om de Schaal opnieuw binnen te halen. Niemand twijfelt eraan dat onze landgenoten Toby Alderweireld en Jan Vertonghen straks opnieuw kampioen worden.

Tomas Taecke in Amsterdam

Terwijl de Ajacieden vorig seizoen op de slotspeeldag stevig aan de bak moesten, ligt de titel nu voor het oprapen. Op 15 mei 2011 pakte Ajax de Schaal in een rechtstreeks en allesbepalend duel tegen FC Twente. Vandaag hebben de hoofdstedelingen genoeg aan een punt tegen het bescheiden VVV om de landstitel binnen te halen. In het geval dat Feyenoord een steek laat vallen tegen Heracles, hoeft Ajax zelf geen punt meer te halen.

Op het grasplein in de schaduw van de ArenA werd vandaag alles in gereedheid gebracht voor de huldiging van de nakende landskampioen. Terwijl ongeveer honderdduizend fans vorig jaar de titel vierden op het Museumplein, werd nu uitgeweken naar de stadionbuurt. Omstreeks 19 uur zullen Toby Alderweireld en Jan Vertonghen donderdagavond in de bloemetjes gezet worden, althans als ze straks de Schaal omhoog mogen steken. Die Schaal zullen de kersverse kampioenen ontvangen uit de handen van Maarten Stekelenburg - die halverwege de wedstrijd op zijn beurt gehuldigd zal worden voor bewezen diensten.

In de marge van de partij geeft onze redactie nog enkele leuke weetjes mee:

Ajax gaf VVV in totaal 18 keer partij in Amsterdam, waarvan het 17 wedstrijden tot een goed einde bracht. Deze statistiek is alvast veelbelovend voor de Amsterdammers.

Ajax kan de achttiende club worden die 31 landstitels verzamelt. Glasgow Rangers is de recordhouder met 54 titels.

Eind november telde Ajax 13 punten minder dan koploper AZ. De Amsterdammers kunnen vanavond hun eigen record uit 1956-1957 verbreken. Toen maakte Ajax een achterstand van twaalf punten goed.

Als Frank de Boer straks zijn tweede opeenvolgende landstitel pakt, volgt hij Eric Gerets op die hetzelfde klaarspeelde in 2001 met PSV. Toen pakte onze landgenoot in zijn debuutjaren in Eindhoven tweemaal de Schaal.

Ajax-coach Frank De Boer kiest om 20 uur voor de volgende basisopstelling:

Vermeer - Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Blind - Eriksen, Anita, Janssen - Ebecilio, Aissati, De Jong

VVV-coach Lokhoff stuurt de volgende elf spelers de wei in:

Gentenaar, Timisela, Yoshida, Meeuwis, Linssen, Uchebo, Kruijsen, Leiwakabessy, Holla, Wildschut, Emenike

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties