Interview Hofmans: "Profiel van trainer? Iemand die tweede door en door kent"

Hofmans: "Profiel van trainer? Iemand die tweede door en door kent"
Foto: © SC

Gunther Hofmans moet op zoek naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen. De sportief directeur gaat daarvoor zijn tijd nemen en heeft één duidelijke vereiste in zijn zoektocht: "Hij moet ervaring hebben met tweede klasse."

Johan Walckiers op de Bosuil

Hofmans bedankte Bart Wilmssen voor het geleverde werk, maar wist voor zijn aanstelling reeds dat hij een risico nam, want Wilmssen was nog nooit actief geweest in tweede of eerste klasse. "Hij heeft goed werk geleverd, maar het klikte niet", aldus Hofmans woensdag. "Welk profiel trainer ik zoek nu? Dat is moeilijk te zeggen, maar het moet iemand zijn die tweede klasse door en door kent."

De zoektocht zal wel doordacht gebeuren, maar zal ook niet te lang aanslepen. "Hij moet snel naar volgend seizoen toe kunnen werken. Inspraak in de transfers? Een trainer heeft altijd inspraak, maar het moet ook in het budget passen", verwees Hofmans naar de gevraagde transfers van Wilmssen. "Soms moet je de tering naar de nering zetten, zoals Antwerp al een paar keer moeten doen heeft."

Brepoels
Dus iemand die tweede klasse door en door kent, een ervaren coach. En Hofmans had zo al een paar namen in het hoofd. "Er zijn een paar goeie coaches die nog vrij zijn. Zo is er misschien Dennis Van Wijk, maar ook Guido Brepoels, Glen De Boeck, Jos Daerden,... Het lijstje is nog vrij lang. We zullen wel zien..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties