Lippi wordt toch trainer in China

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Lippi wordt toch trainer in China
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ex-Italiaans bondscoach Marcelo Lippi gaat dan toch trainer worden in China. Hij gaat er aan de slag bij Guangzhou Evergrande. Lippi tekende er een contract voor 2,5 seizoenen.

Marcelo Lippi werd twee maanden geleden ook al in verband gebracht met Guangzhou Evergrande, maar ontkende toen alles met klem. Nu is de overstap toch een feit. Het spreekt voor zich dat het contract dat Lippi in China tekende eentje is met minstens zes nulletjes achter.

Begin deze week werd bij Guangzhou Lee Jang-Soo ontslagen en dus was de weg voor Lippi nu helemaal vrij. "Ik moet mijn voorganger bedanken. Hij heeft met zijn werk een uitstekende basis gelegd waarmee ik verder kan werken. Ik heb ondertussen al heel wat wedstrijden bekeken van het team in de Chinese competitie en de Aziatische Champions League. Hiermee kan ik verder", aldus de coach die met Juventus zijn grootste clubsuccessen boekte in de Italiaanse media.

Lippi wil het team van Guangzhou op de moderne Italiaanse leest schoeien. Hij kreeg alvast één mooie aankoop. Vanaf 1 juni speelt de Paraguayaanse international Lucas Barrios voor het team.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties