Wie wordt komend seizoen de 18de ploeg in tweede?

carol Vander Cruyssen
| 8 reacties
Wie wordt komend seizoen de 18de ploeg in tweede?
Foto: © SC

Op Pinksterzondag staat de heenmatch in de eindronde tussen derde en tweedeklasse op het menu. Oudenaarde en Centre La Louvière maken uit wie volgend seizoen in tweede klasse zal spelen. Beide ploegen verloren nog niet in deze eindronde. Een vooruitblik:

Kanaries vs Wolven

URS Centre uit de deelgemeente Haine-Saint-Pierre nam na het faillissement en de fusie van het oude La Louvière met Couillet de stadsnaam over in zijn officiële naam en werd zo URS Centre- La Louvière. Zij spelen met het stamnummer van Centre. Zij namen ook het Wolvenlogo over en spelen ondertussen in het gekende Tivolistadion. Veel supporters zagen de overstap naar Couillet niet zitten en stapten over naar de ploeg met de nieuwe naam. LL Centre dwong al enkele keren een plaats in de eindronde af, maar kon nog niet promoveren. Oudenaarde degradeerde in 1983 uit tweede klasse en beleefde een vrije val tot in tweede provinciale. Rond de eeuwwisseling kwam het terug in het nationale voetbal terecht en met succes. In zijn zesde seizoen derde klasse staat het voor het eerst in de eindronde voor promotie naar tweede klasse. Beide tegenstanders kennen elkaar, want ze traden alle twee aan in de A-reeks van derde. In de reguliere competitie eindigde de wedstrijd op Oudenaarde op een 2-2 gelijkspel, terwijl op Tivoli de thuisploeg won met 2-0. LL Centre eindigde tweede na het ongenaakbare Mouscron-Péruwelz, de gele kanaries eindigden op de derde plaats. Beide ploegen verloren nog niet in deze eindronde. 

Stefan Leleu vs Thierry Pister.

Beide trainers zijn gewezen eersteklassevoetballers. Bij de Henegouwers is Thierry Pister de sportieve baas. Hij heeft als speler een verleden bij onder andere AA Gent, Antwerp, Standard en Mons, waar hij zijn actieve voetballoopbaan beëindigde en zijn eerste stappen als trainer zette. Na ommetjes bij onder andere Beveren, Ronse en Tournai, kwam hij opnieuw in Mons terecht. Vorig seizoen werd hij aan de deur gezet bij tweedeklasser KV Oostende en sinds begin van dit seizoen, is hij trainer bij de nieuwe Wolven. Stefan Leleu begon als voetballer in zijn geboorteplaats Brakel en maakte via Sottegem de overstap naar SK Sint-Niklaas. Via Kortrijk belandde hij bij FC Antwerp. In de herfst van zijn carrière werd hij kapitein van het Zulte-Waregem van Franky Dury. Hij beleefde de mooie Europese campagne met Zulte-Waregem. Hij beëindigde zijn voetballoopbaan bij Oudenaarde, waar hij na één jaar meteen trainer werd. Leleu haalde de grove borstel door de selectie, bouwde aan een nieuwe, jonge ploeg en staat in zijn vierde seizoen als trainer voor het eerst dicht bij tweede klasse.

Voorverkoop en risicomatch.

Het secretariaat van Oudenaarde laat weten dat dit een risicomatch betreft met gescheiden supportersvakken. Voor de bezoekers is de ingang voorzien langs de kant van de Schelde. Alle andere toeschouwers gaan binnen via de gewone ingang langs de Prins Leopoldstraat.

Een voorverkoop wordt georganiseerd deze avond tussen 19h en 21h en zaterdagvoormiddag tussen 10h en 12h, telkens in de VIP kantine op het A terrein.

De heenwedstrijd tussen Oudenaarde en la Louvière-Centre wordt gespeeld op Pinksterzondag om 16h in het B. Thienpontstadion in Oudenaarde. De return in het Tivolistadion vindt plaats op zondag 3 juni 2012, eveneens om 16h.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties