Casillas: "Zullen zeker de goede mentaliteit hebben"

Casillas: "Zullen zeker de goede mentaliteit hebben"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Spanje opent zijn EK vanavond tegen Italië. Direct een clash tussen twee traditionele voetballanden dus. Doelman Iker Casillas beseft dat de start belangrijk is op een groot toernooi en zit dan ook met de nodige zenuwen, zoals heel de groep.

"Natuurlijk zijn we nerveus", zei Casillas op zijn persconferentie. "We willen hetzelfde doen als in 2008, maar dat gaat niet makkelijk worden. Italië is een geweldige ploeg. Ze hebben gereputeerde spelers als De Rossi en Buffon."



"We hebben respect voor Italië en gaan er ook vanuit dat het moeilijk zal worden. Dat is de mentaliteit waar je het veld mee moet opstappen", aldus nog Casillas die het ook onzin vindt dat de nationale ploeg een licht in de duisternis is voor het economisch worstelende Spanje.

 "Dit is een EK, we kunnen niet alle problemen van het land op onze schouders dragen. Zeker niet wanneer de crisis zo brutaal is. Voetbal kan de Spanjaarden helpen om het hoofd overeind te houden en feest te vieren, maar dat is niet alles in het leven. We kunnen louter plezier bieden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties