Interview Piqué: "Genoeg kwaliteit om me niet op nummer 9 te zetten"

Piqué: "Genoeg kwaliteit om me niet op nummer 9 te zetten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gerard Piqué beleefde een rustige avond achteraan bij Spanje en mocht dus geregeld mee naar voor trekken. "Ik ben blij dat we de mensen wat hoop kunnen geven in deze barre tijden", aldus de Barça-verdediger.

Johan Walckiers en Manu Gonzalez in Gdansk

Piqué waarschuwt de Spanjaarden ook voor een onrealistisch verwachtingspatroon. "De mensen en vooral de pers moet meer geduld hebben met de selectie. We zijn vandaag niet plots veel beter geworden dan de vorige match. Het is niet omdat we het vorige EK en WK gewonnen hebben, dat we nu alles kunnen winnen. Dat geeft geen garanties bij een nieuw toernooi. Vroeger was er blijdschap na een gelijkspel tegen Italië, nu is dat blijkbaar een ramp. Dit is ook wat ons bij Barcelona overkwam. Je kan niet alles winnen! De tegenstanders gaan zich steeds beter en beter voorbereiden naarmate je meer en meer wint."

Tegen Ierland verliep het deze keer wel vlot. "We waren heel de match veel beter en de tweede goal heeft de zaken vergemakkelijkt. De tegenpartij was mischien niet zo sterk, maar wel een harde noot om te kraken. Ze speelden heel defensief. Gelukkig was het veld snel door de regen die heel de dag was gevallen. We hebben steeds geprobeerd om zoveel mogelijk te scoren om de beste goal-average te hebben."

Zoals gezegd stond Piqué regelmatig in de aanval. "Vandaag heb ik soms als linker-aanvallende middenvelder gespeeld. Maar er is genoeg kwaliteit om mij niet op de nummer 9 te zetten. Ik ben blij dat we de mensen een beetje hoop kunnen geven in deze barre tijden. Ze zullen thuis wel genoten hebben van ons voetbal."

Nu komt de wedstrijd tegen Kroatië, waar Spanje genoeg heeft aan een gelijkspel. "We gaan zeker geen pact sluiten met Kroatie. We willen steeds elke match winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties