Kroatië vraagt Uefa om nationale ploeg niet te straffen

Robby Morren
Robby Morren
| 12 reacties
Kroatië vraagt Uefa om nationale ploeg niet te straffen
Foto: © SC

De Kroatische voetbalbond hoopt een sanctie van de Europese bond Uefa te ontlopen en distantieert zich van het gedrag van de supporters die zich racistisch uitlieten tijdens de wedstrijd tegen Italië.

Uefa liet weten een dossier op te starten tegen Kroatië omwille van ongeregeldheden met de supporters tijdens de match tegen Italië afgelopen donderdag. De Kroatische bond distantieert zich in een mededeling van die 'hooligans' en roept Uefa op om de nationale ploeg niet te straffen.

"De Kroatische voetbalbond distantieert zich van al het afwijkend gedrag van dat deel van de supporters tijdens het EK en veroordeelt het gedrag streng", klinkt het in de mededeling.

"De Kroatische bond vraagt Uefa om het nationale team niet te straffen. Het nationale team behoort al enkele jaren tot de top van het wereldvoetbal omwille van zijn prestaties en zijn gedrag, zowel op als buiten het veld. We willen niet geassocieerd worden met dat deel van de fans die eingelijk geen supporters zijn maar hooligans die uitgesloten zouden moeten worden van alle sportwedstrijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties