Moniz stapt op bij Salzburg: "Dit jaar was bij de beesten af"

Moniz stapt op bij Salzburg: "Dit jaar was bij de beesten af"
Foto: © SC

Ricardo Moniz stapt op bij Red Bull Salzburg. Een verrassing, want hij pakte met de Oostenrijkse club zowel de titel als de beker. Grote struikelblok is echter dat hij niet de autonomie die hij wil krijgt.

"Ik heb bij Red Bull alleen maar strijd gehad", vertelde Moniz aan Voetbal International. "Toen we in november zeven wedstrijden zonder zege bleven, wilden ze me al naar buiten schoppen. Het was voor mij een schitterende test. Heb je een plaat voor je kop en blijf je trouw aan je filosofie? Uiteindelijk bleek het verschil in visie op fysiologisch gebied te groot. Ik zou een gedeelte van mijn autonomie moeten inleveren."

"Dit kampioensjaar bij Salzburg was bij de beesten af", aldus de 48-jarige coach. "Hoe mensen je proberen te killen, dat gaat alle realiteit te buiten. Maar als je een grote trainer wilt worden, ben je van één ding afhankelijk: heb je een plaat voor je kop? Je kunt alles leren over het vak, maar die plaat voor je kop leert niemand je. Met kritiek omgaan, met tegenslag. Vasthouden aan je filosofie, blijven focussen op je doel, dan kun je het redden. Ik zie de voorbeelden om me heen van trainers die snel oud worden. Mentale hardheid is de basis om in deze jungle te overleven. Dat is een wet. Daarom zeg ik: hoe meer tegenslag, hoe beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

T-Mobile Bundesliga

Nieuwste reacties