Junker: "KV Mechelen is een echte familieclub"

Tomas Taecke
| 9 reacties
Junker: "KV Mechelen is een echte familieclub"
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Mads Junker maakte in het spoor van Harm Van Veldhoven de overstap van Roda JC naar Malinwa. "Als KV Mechelen bij Harm past, dan past het ook bij mij", aldus de Deense spits.

Mads Junker is één van de Deense eredivisionisten die dit seizoen Achter de Kazerne aan de slag gaan. De doelpuntenmaker van Roda JC koos net als Harm Van Veldhoven voor KV Mechelen en verklaart die keuze tegenover GvA.

"Als KV Mechelen bij Harm past, dan past de club ook bij mij", is Junker duidelijk. "Ik durf Mechelen met Roda te vergelijken: het is eveneens een echte familieclub. Bovendien zijn Belgen veel warmer dan Nederlanders, dat komt dus helemaal goed".

Junker ondertekende een contract voor twee seizoenen bij de Maneblussers, waar hij net als in Nederland vlot de weg naar het net hoopt te vinden.

"In België worden minder doelpunten gescoord dan in Nederland", weet de spits. "Normaal stel ik vijftien goals voorop, nu zijn dat er slechts twaalf. Maar op mijn leeftijd (31) kan je ook op een andere manier belangrijk zijn. Vorig seizoen scoorde ik maar zeven keer maar telde ik wel vijftien assists".

Een andere Deen die uit de Eredivisie is overgekomen is Thomas Enevoldsen. De gewezen Groninger tekende op zijn beurt een contract voor drie seizoenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties