Sandomierski: "Ik wil deze tweede kans grijpen"

Sandomierski: "Ik wil deze tweede kans grijpen"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Grzegorz Sandomierski speelt weer voor Racing Genk. En blijkbaar is de 22- jarige doelman met een nieuwe mentaliteit teruggekeerd, want hij begrijpt eindelijk dat hij zal moeten knokken voor zijn plaats.

"Een dikke maand geleden wist ik niet of ik nog ooit voor Genk zou spelen. Nu ben ik blij dat ik terug ben", vertelde Sandomierski aan Het Belang van Limburg. "Ik heb door het EK amper een week vakantie gehad. Maar dat vind ik niet erg. Mentaal en conditioneel zit ik nog fris. Ik vind het belangrijk dat ik deze keer de hele voorbereiding bij Genk kan meemaken. Zo vertrek ik op gelijke hoogte met mijn collega-doelmannen."

Vorig jaar werd Sandomierski ingehaald als groot talent, maar hij viel vooral in negatieve zin op. "Ik was naar Genk gekomen met de ambitie om er eerste keeper te worden. Maar dat viel tegen. Het was mijn eerste buitenlandse club en ik ondervond al snel dat ik nog veel te leren had. In het seizoen vóór mijn komst naar België had ik bij Bialystok bijna geen concurrentie gehad en dat wreekte zich. Guy Martens bracht me al snel aan mijn verstand dat ik harder moest werken. En Laszlo Köteles gaf het goeie voorbeeld. Dat is een echt trainingsbeest. Voor mij was dat aanpassen."

Na enkele maanden keerde hij al terug naar Polen, een kleine vernedering. "Ja, voor de Poolse media was ik gebuisd. Maar ik wist dat ik bij mijn ex-club zou spelen en daar was het me om te doen. Misschien was dat bij Genk ook gelukt. Door een blessure van Köteles kwam Bailly al snel in doel te staan. Maar ach, Bialystok was een goeie keuze."

Gebuisd

Eerst was er even twijfel of hij wel zou terugkeren naar Genk. "Half mei kwam ik met mijn manager naar de Cristal. Op dat ogenblik kreeg ik nog geen duidelijk antwoord op de vraag of ze me terug wilden. Maar enkele dagen later volgde een telefoontje van Gunter Jacob. Iedereen binnen de club was het eens met mijn terugkeer. Ik begin met dezelfde kaarten als de andere keepers. Ik ben gemotiveerd om deze tweede kans te grijpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties