Interview Verzamelaar van EK-papier: "Heb nu al zo'n 25 kilo"

Verzamelaar van EK-papier: "Heb nu al zo'n 25 kilo"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Europees Kampioenschap lokt naast voetballiefhebbers ook verzamelaars van snuisterijen en officiële documenten. Wij hadden een ontmoeting met iemand die beide combineerde en elk stukje officieel papier van de UEFA probeerde te bemachtigen.

Manuel Gonzalez en Johan Walckiers in Gdansk

Het gaat om Pat Walsh, een fervent fan van het spelletje en collectioneur van elk blaadje papier dat te maken heeft met het EK. Walsh heeft dan ook fantastische doelstellingen voor zichzelf gesteld. "Ik wil duizend internationale matchen afwerken in mijn leven", aldus de Ier. "Ik zit nu aan 600. Voor dit EK heb ik tickets voor negentien wedstrijden. De vorige Copa America zag ik twintig matchen."

Voor het EK had hij via de Ierse bond al acht tickets gekocht. "Ik heb een budget van 4000 euro uitgetrokken voor dit EK. Ik verzamel alles met het officieel logo op. Ik heb nu al ongeveer 25 kilogram aan papier en andere memorabilia mee te sleuren."

Om dat alles naar Dublin te sturen, heeft hij ook wel nog wat euro's over. "Het kost dertig euro per twintig kilo. En het duurt een week voor het aankomt", lacht Walsh. "Op het WK in Zuid-Afrika heb ik 40 kg verstuurd. Vier maanden later is het uiteindelijk toch bij mij aangekomen. Dat kostte me 120 euro en heel wat stress. Stel je voor dat het verloren ging en iemand het als waardeloos zou bestempelen omdat het enkel papieren, kranten en match-sheets waren.  "

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties