Reportage Van den Brom: veldtrainer en communicatief sterk

Van den Brom: veldtrainer en communicatief sterk
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Met een nieuwe coach waait er ook een nieuwe wind doorheen Anderlecht. John van den Brom hanteert een heel andere stijl dan Ariël Jacobs en dat komt tijdens de stage in Oostenrijk pas helemaal tot uiting.

Johan Walckiers in Saalfelden

Er valt heel wat te zeggen over af en toe van coach veranderen, maar met John van den Brom stuurde Anderlecht blijkbaar het schip wel een heel andere richting in. Terwijl Ariël Jacobs een meer gesloten persoonlijkheid was (vraag het maar aan bv. De Sutter) en weinig interactie had met zijn spelers, is Van den Brom misschien wel het volledig tegenovergestelde.

De Nederlander staat tussen zijn spelers. Zoals gisteren tijdens de eerste oefenstonde op Oostenrijkse bodem. Terwijl Besnik Hasi zich met het ene groepje bezig hield, stuurde Van den Brom het andere kliekje bij. En hij voelde zich ook niet te min om zelf mee te doen bij de kaatsoefeningen. Constant aanwijzingen schreeuwend in het Engels en Nederlands - Frans komt er nog maar schuchter uit - probeerde hij op de eerste dag vooral een beeld te krijgen van de jonge spelers die mee op de stage mochten. Daarnaast is ook alles minder afgelijnd. Zo ligt het programma voor de komende weken nog niet helemaal vast. Hij wacht meer af en speelt in op de omstandigheden.

Een trainer die tussen zijn spelers staat en communicatief sterk is, dat is onze eerste indruk van de ex-Vitesse-trainer. Hij staat ook steeds in contact met de fysiotherapeuten en andere trainers. Een hele verandering van stijl. Niet dat we Jacobs hier willen afbreken, maar misschien had de Brusselse groep wel eens nood aan een meer 'persoonlijke' aanpak. Zo nam Van den Brom ook regelmatig enkele spelers terzijde om uit te leggen wat hij wil. 

En wat hij wil, werd al snel duidelijk: snel eentijdsvoetbal met veel beweging en explosiviteit. Daar werd op de eerste stagedag dan ook duchtig op getraind. Weinig werd er zonder bal getraind, maar altijd op de korte ruimte en met de versnelling van een infiltrerende man. Hij legde er dan ook duchtig de pees op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties