De Sutter: "Dikwijls gedacht: ik ben weg"

De Sutter: "Dikwijls gedacht: ik ben weg"
Foto: © SC

Tom De Sutter herleeft op stage in Saalfelden. De aanvaller hoopt op een nieuwe kans onder John van den Brom. Daar hoefde de deze week 27 geworden spits onder Ariël Jacobs niet meer op te rekenen.

Vorig seizoen werd De Sutter weinig speeltijd gegund. Meestal mocht hij één of twee minuten invallen. "Ik ervaar dat toch als een gebrek aan respect", knikt hij. "Normaal gezien laat je jongeren zo'n korte periode invallen. Moet ik dat opvatten dat ik nog als jongere aanzien word? Tegen Zulte Waregem bezorgde ik de ploeg nog de zege en enkele dagen later zat ik weer op de bank tegen AEK. Maar goed, we haalden 18 op 18 in de Europa League, dus kan je niet spreken over een slechte beslissing."

"Het zijn beslissingen die je moet respecteren, zelfs al hou ik geen goede herinneringen over aan vorig seizoen. De trainer zei nochtans altijd dat ik een goede mentaliteit had, maar moet een speler geselecteerd worden op basis van zijn mentaliteit. Nee, ik denk dat zijn kwaliteiten nog altijd het meest doorwegen."

De Sutter leek weg te kwijnen, maar herleeft nu. "Vorig seizoen dacht ik aan vertrekken, maar er was geen echte kans en de directie heeft gevraagd om te blijven. Ik heb echter dikwijls gedacht: ik ben weg. Het bestuur heeft me altijd gesteund, net als de supporters. Op training heb ik nu veel meer plezier, net als de andere spelers trouwens. Ik vraag ook niet om alle matchen te spelen, maar om toch soms te mogen starten. Misschien ben ik iets te braaf geweest (lacht)."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties