OFFICIEEL: Borkelmans assistent van Wilmots

OFFICIEEL: Borkelmans assistent van Wilmots
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Vital Borkelmans is officieel de nieuwe assistent van Marc Wilmots bij de Rode Duivels, dat maakte de KBVB vrijdag bekend. De ex-Rode Duivel en coryfee van Club Brugge tekende een contract voor één jaar met optie.

"Het is heel snel gegaan", zegt Borkelmans in een eerste reactie. "Vorige week maandag kreeg ik een telefoontje van Marc. Hij wou me absoluut en nu sta ik hier. Ik wil iets heel moois uitbouwen, samen met Marc."

Borkelmans heeft ook al een idee over zijn taken. "Ik moet nog het één en ander met Marc bespreken (Wilmots is op dit moment op vakantie, nvdr.). Maar ik verwacht me aan veel scouting in het buitenland, spelers en ploegen gaan bekijken. Dat is ook wat ik graag doe. Daarnaast zal het mijn taak zijn om hem altijd te steunen, ook in moeilijke momenten."

"De eindbeslissing ligt altijd bij de hoofdcoach. Voor mij zal het belangrijk worden om de jongens die naast het elftal vallen te ondersteunen. We hebben een schitterende ploeg met grote leiders. Die jongens plezier geven, behoort ook tot mijn verantwoordelijkheden."

En Borkelmans kijkt uit naar zijn nieuwe functie. "Het is een uitdaging voor mij, de start van iets heel nieuws. De kritiek die er deze week kwam in de media? Ik til daar niet zwaar aan. Mensen mogen hun mening hebben."

Wilmots en Borkelmans zaten blijkbaar dadelijk op één lijn. "Ik ben altijd een speler geweest die aanvallend was ingesteld. Ik denk ook altijd positief, net als Marc. We vullen elkaar ook goed aan. Ik denk dat we een fantastisch goed team gaan worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties