Leslie Davies dé verrassing voor "Uefa-speler van het seizoen"

Pieter Vierstraete
| 6 reacties
Leslie Davies dé verrassing voor "Uefa-speler van het seizoen"
Foto: © SC

Leslie Davies (27) staat schouder aan schouder met onder andere Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Vincent Kompany en Sergio Aguero op de lijst van 32 genomineerden voor de "Uefa- speler van het seizoen 2012-2013". Wie is deze nobele onbekende?

Met hun lijst genomineerden kiest de UEFA hoofdzakelijk voor de grote kanonnen uit het Europese en mondiale voetbal. Met één uitzondering: Leslie Davies die voor Bangor City uitkomt in de hoogste voetbalklasse van Wales. De 27-jarige spits scoorde weliswaar 16 goals in 31 wedstrijden vorig seizoen, toch werd nog nooit geselecteerd voor de nationale ploeg.

Hoe komt hij dan op die lijst terecht? Dankzij Dave Jones, journalist van the Daily Post en Welsh vertegenwoordiger op het panel dat stemt voor de nominaties. Jones' stem bleek genoeg om Davies van een plaats op de prestigieuze lijst te voorzien.

Slechte grap

Een slechte grap volgens sommigen maar niet volgens Jones zelf: “Mensen vragen me of ik die nominatie meen. Mijn antwoord is: natuurlijk! Ik zie de Welshe competitie week in, week uit en Davies is een fantastische spits. Het is niet meer dan normaal dat ook het talent uit Wales gevierd wordt."

Vorig jaar mocht Jones ook stemmen. Zijn top drie bestond toen uit Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en…Michael Jonhston, centraal verdediger bij Bangor City.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties