Van den Brom: "Elftal van zondag is Anderlecht zoals ik het in mijn hoofd heb"

Van den Brom: "Elftal van zondag is Anderlecht zoals ik het in mijn hoofd heb"
Foto: © SC

John van den Brom speelt zondag zijn eerste officiële wedstrijd met Anderlecht. En daarin kan hij direct een prijs pakken. "Ik ben er nog nooit zo kort bij geweest", grapte de paars-witte trainer.

Johan Walckiers in Anderlecht

De Supercup tegen Lokeren is immers een uitgelezen mogelijkheid om een eerste trofee te pakken. "Het is mijn eerste wedstrijd, natuurlijk wil ik die graag winnen. En het is de eerste mogelijke prijs van het seizoen. Ik ben er nog nooit zo dichtbij geweest om er één te winnen als dit jaar", lachte hij.

Praet in basis

De jongens die zondag aan de aftrap zullen staan, vormen ook het definitieve elftal waarmee hij aan de start van het seizoen wil beginnen. En daar hoort ook Dennis Praet bij. "Dat heeft hij zelf afgedwongen tijdens de voorbereiding. Hij is ook één van die middenvelders die kan infiltreren en dat is helemaal mijn spelwijze."

En ook Kanu zal daar waarschijnlijk bijhoren. "Hij is - net als Praet - één van die spelers die bevestigd heeft wat men mij over hem vertelde. Verrast heeft hij me niet, daarvoor was ik te goed ingelicht. Hij kan als één van de twee diepgaande middenvelders spelen, zonder zijn defensieve taken te verwaarlozen. Zondag zal je voor een groot deel het Anderlecht zien zoals ik het in mijn hoofd heb. Het is gedaan met experimenteren."

Versterking

Lokeren is zondag de tegenstander.  "We hebben hen een paar keer bekeken in de voorbereiding. Het is een goed voetballende ploeg. Ze wonnen niet voor niets de Beker. Ik ken hen een beetje, maar de staff heeft alles gedaan om ons voor te bereiden."

Anderlecht ontbreekt nog wel wat achteraan en daar zijn ze ook naar op zoek. "We zijn bezig om te zien of we ons kunnen versterken. We pinnen ons niet vast op de factor tijd want door tijdsdruk neem je vaak niet de beste keuze. We moeten de tijd nemen om uiteindelijk de juiste kandidaat te vinden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties