OHL wint zijn laatste oefenpot tegen Hibernian

Robby Morren
| 4 reacties

OH Leuven heeft zijn oefenwedstrijd tegen Hibernian gewonnen met 1-0. Een doelpunt van Ibou halverwege de tweede helft volstond voor winst tegen een weinig indrukwekkend Hibernian.

Robby Morren in Leuven

Ronny Van Geneugden begon aan de wedstrijd met een goed gestoffeerd middenveld met Gislason, Geraerts en Van Goethem. Chuka stond diep in de spits, Ibou begon op de flank.

Eerste helft zonder opwinding
In een aangename zomerzon moesten de supporters vrede nemen met amper 1 echte kans tijdens de eerste 45 minuten. Op het kwartier speelde Ibou Chuka mooi vrij maar die stuitte van dichtbij op doelman Williams. De thuisploeg had veldoverwicht maar kon dat niet omzetten in kansen. De Leuvense verdediging kwam in de eerste helft niet in de problemen en de enige doelpogingen van Hibernian waren twee afstandsschoten in de handen van Bailly.

Een ondermaats acterende Azevedo moest tijdens de rust in de kleedkamer blijven, zijn plaats werd ingenomen door Boi. Het waren de bezoekers die het laken naar zich toe trokken in de tweede helft. De Schotten rijgden de mogelijkheden aaneen maar Logan Bailly bewees een betrouwbaar sluitstuk te zijn op een uitbraak van Doyle en op schoten van Wotherspoon en Sproule.

Dehond
Met nog goed 20 minuten te gaan bracht Van Geneugden jongeling Dehond in en die luidde even later de openingstreffer in. Dehond dwijlde de linkerflank af, behield het overzicht en legde breed op Ibou die voor een leeg doel niet meer kon missen en de 1-0 vastlegde. In de slotfase leverde Buysens nog een goed schot af maar de Schotse goalie reageerde attent.