Nieuwe Charleroi-coach: "Natuurlijk wil ik Iniesta en Messi"

Fabian Morren
| 5 reacties
Nieuwe Charleroi-coach: "Natuurlijk wil ik Iniesta en Messi"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Yannick Ferrera is de jongste trainer in eerste klasse. Pas 31 jaar is hij en de opdracht is duidelijk: Charleroi in eerste klasse houden. "Bayat is een slimme, interessante man."

De neef van Emilio en Manu Ferrera staat bij Charleroi voor een loodzware taak. De club deed geen aankopen en voorzitter Abbas Bayat wil Charleroi nog steeds verkopen.

“Ik amuseer mij”, blijft Ferrera optimistisch in GvA. “Het is enorm druk, er komt veel op me af. Bij Al Shabab had je zelfs één persoon voor de kleurenkopies en één voor de zwart-witte, hier niet (lacht). Nu moet ik alles zelf bepalen. Dat vind ik niet erg, ik heb graag het gevoel dat mijn ideeën tellen. Ik slaap amper vier uur per nacht, maar ik slaap toch niet graag.”

De keuze voor de 31-jarige Ferrera is verrassend. “Voor mij kwam het ook onverwacht. Ik tekende in mei nog een vierjarig contract bij Al Shabab, ik dacht: 'Niemand gaat me voor mijn 35ste aanstellen als hoofdtrainer'. Op 14 juni hebben mijn makelaars me voorgesteld aan Bayat. Ik vond hem een slimme, interessante man”, zegt de coach.

“Daarna vertrok ik naar Al Shabab en hoorde ik veertien dagen niks. Ik bleef hopen, want Charleroi zat lang zonder trainer. Op 3 juli belde Bayat, daarna hebben we elkaar meermaals ontmoet en op 13 juli was alles rond."

Charleroi lijkt wel een vergiftigd geschenk. "Neen. Ik heb maar één spits, dus daar moet nog iets bij. Maar ik klaag niet. Natuurlijk wil ik Iniesta, Messi en Villa. Ik redeneer: ik heb 27 spelers, wat moet ik doen om hen beter te maken?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties