Interview Steven De Petter klaar voor competitiestart met KV Mechelen

Dennis Moonen
| 5 reacties
Steven De Petter klaar voor competitiestart met KV Mechelen
Foto: © SC

KV Mechelen opent het seizoen zaterdag met een thuismatch tegen Sporting Charleroi. Nieuwkomer Steven De Petter, die vorige week in een oefenwedstrijd tegen Getafe een neusbreuk opliep, gelooft in een goed seizoen voor Malinwa.

Steven, hoe is het gesteld met je neusbreuk?

“Het gaat vrij goed. Ik ben gisterenmorgen geopereerd en ik mocht meteen in de namiddag het ziekenhuis al verlaten. De pijn valt goed mee, maar ik neem wel nog pijnstillers.“

Heb je ook al terug meegetraind?

“Deze voormiddag heb ik gewoon samen met de groep getraind en dat ging goed. Ik voelde amper hinder aan mijn neus. Vanmiddag ben ik mijn masker gaan halen dus als het aan mij ligt, kan ik zaterdag gewoon spelen.” 

Je kwam over van Westerlo. Hoe bevallen je de eerste weken bij KV Mechelen?

“Het gaat heel goed. Ik ben hier supergoed ontvangen. Ik tref hier een zeer ambitieuze groep die bereid is om te werken, maar die ook goed voetbal nastreeft. Ik vind ook dat we een goede voorbereiding gespeeld hebben, en dan kijk ik niet enkel naar resultaten. En met Harm Van Veldhoven hebben we een trainer die wil voetballen en die zijn eigen accenten legt. Stelselmatig pikken we zijn manier van denken op.”

Voorzitter Johan Timmermans vertelde aan onze redactie dat playoff 1 geen must is. Hoe zit dat bij de spelersgroep?

“Wij voelen op dit moment geen druk vanuit het bestuur, maar we zitten dan ook nog maar in de voorbeiding. De groep is zeer ambitieus en als voetballer wil je altijd het hoogst haalbare nastreven. Maar het is nu nog veel te vroeg om al te zeggen of we playoff 1 gaan halen of niet.”

Zaterdag spelen jullie tegen Charleroi. Een club met een onervaren trainer, ze hebben bijna geen spitsen, de supporters haken af,… Dit moeten drie punten worden.

“In principe moeten we die wedstrijd winnen ja. Maar wij hebben alles te verliezen en zij alles te winnen. Dat zal het er zeker niet gemakkelijker op maken. Openingsmatchen zijn traditioneel nooit gemakkelijk.”

Welke ambitie koester je zelf bij Malinwa?

“Ik wil gewoon zo veel mogelijk spelen en mijn steentje bijdragen aan het team. De rest volgt wel vanzelf.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties