AZ maakt einde aan zegereeks Ajax

Sam Soetaers
| 8 reacties

AZ heeft aan de start van het nieuwe seizoen meteen een einde gemaakt aan de zegereeks van Ajax. Het vorige seizoen werd afgesloten met veertien zeges op rij. Zondag kwam Ajax niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen AZ.

Ajax kon de wedstrijd in de eigen ArenA niet beter beginnen. Na negen minuten spelen schoot Van der Wiel raak. Hij schoot de bal schitterend in de winkelhaak binnen. Doelman Esteban was kansloos. Het vervolg van die eerste helft was een stuk minder aangenaam om volgen.

Dolle vijf minuten
Dat keerde in de tweede helft. Na 48 minuten bracht Altidore zijn ploeg terug in de match. Hij zette Alderweireld en Van der Wiel opzij en wipte vervolgens de bal over Vermeer in doel. Twee minuten later bracht de Amerikaanse spits AZ met een snoeihard schot zelfs op voorsprong.

Gelijkmaker
In de slotfase ontsnapte Ajax aan een derde goal van Altidore. In plaats van 1-3 werd het 2-2. Sigthórsson schoot uit de draai binnen.