Rio Ferdinand moet boete betalen voor 'racistische tweet'

Christophe van den Boom
| 9 reacties
Rio Ferdinand moet boete betalen voor 'racistische tweet'
Foto: © SC

De Engelse verdediger van Manchester United Rio Ferdinand is vrijdag door de Britse voetbalbond (FA) veroordeeld tot het betalen van een boete van 57.548 euro, zo'n 45.000 pond, omdat hij Ashley Cole op Twitter uitmaakte voor een 'Choc Ice': zwart aan de buitenkant, maar wit van binnen.

De FA verantwoordt de boete door te stellen dat het gaat om ongeoorloofd gedrag met een racistische insteek. Ferdinand reageerde met zijn tweet op de vrijspraak van John Terry. Die moest voor de rechtbank verschijnen in een racistische kwestie tegenover Anton Ferdinand, de broer van de verdediger van Manchester United. Ashley Cole werd opgeroepen als getuige en pleitte in het voordeel van Terry, zin ploegmaat bij Chelsea.

De Tweet lokte heel wat reacties uit en Ferdinand was geschokt toen hij hoorde dat hij beschuldigd werd van racisme. “Dit had niets met racisme te maken. ‘Choc Ice’ is gewoon een uitdrukking die we gebruiken voor iemand die zich anders voordoet dan hij werkelijk is”, aldus de voormalige Engelse international.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties