Neymar is volgens Forbes zowaar blut

Pieter Vierstraete
| 18 reacties
Neymar is volgens Forbes zowaar blut
Foto: © SC

Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes pakt uit met een opmerkelijke bericht. Het Braziliaanse wonderkind Neymar (20) is zo goed als bankroet. Dat terwijl hij ongeveer acht miljoen euro per jaar verdient.

Voetbaltalent heeft Neymar bij de vleet. Economisch inzicht duidelijk minder. Want ondanks dat de Braziliaanse hoop voor het WK 2014 bakken geld verdient op zijn jonge leeftijd, blijkt hij geen frank te bezitten.

In een slordige twee jaar tijd spendeerde Neymar ongeveer vier miljoen aan appartementen en huizen voor zichzelf en de achttienjarige moeder van zijn kind, een half miljoen aan een Porsche Panamera Turbo en acht miljoen aan een tweedehands Italiaanse luxejacht, waarvan het onderhoud ook een 120.000 euro per jaar kost, en de waarde ieder jaar met vijf à tien procent afneemt.

“Neymar zijn uitgavenpatroon overtuigt zijn inkomsten. Je mag zoveel verdienen als je wil, dat is irrelevant. Hij zal zijn manier van leven moeten veranderen”, besluit Christina Settimi, de sportexpert van Forbes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties