Interview Van den Brom: "In Champions League overwinteren"

Van den Brom: "In Champions League overwinteren"
Foto: © SC

John van den Brom kreeg zijn zin niet tijdens de loting, maar toonde zich alvast tevreden... en ambitieus. Want de derde plaats is niet genoeg voor de Anderlechttrainer: "Je moet altijd meer willen."

Johan Walckiers in Anderlecht

Met AC Milan, Zenit St-Petersburg en Malaga lootte Anderlecht niet de aantrekkelijkste poule, maar ook wel een gevaarlijke. John van den Brom liet zich echter niet van de wijs brengen al had hij vooraf wel gekozen voor Barcelona, Shaktar Donetsk en Dynamo Zagreb. "Het is een mooie loting met mooie ploegen", aldus de coach. "Thuis moeten we punten pakken tegen Zenit en Malaga. Waarom die andere drie ploegen? Van Barcelona ben ik gek, bij Shaktar is er een vriend van mij scout en twee jaar geleden was ik bijna coach van Zagreb", lachte hij.

Van den Brom was er bij in CL-finale in San Siro

Van den Brom analyseerde ook even de tegenstanders. "AC Milan is een heel goede ploeg natuurlijk, maar ze lieten ook wat kwaliteit vertrekken. Maar in San Siro spelen is natuurlijk heel mooi. Ik heb er zelf gespeeld tegen Inter met Vitesse en... de Champions League-finale met Ajax. Ik zat op de bank toen Kluivert het beslissende doelpunt maakte dat ons de trofee opleverde."

Zenit St-Petersburg was voor de Nederlander de grote onbekende. "Ik hoorde dat Anderlecht vorige keer tegen Zenit zwaar heeft afgezien. En dat een verplaatsing in december naar ginder geen pretje is. Voor de rest weet ik er niet veel van. Lombaerts? Nee, die ken ik niet."

Champions League overwinteren

Tegen Malaga ziet Van den Brom dan weer kansen. "Het is een goede ploeg. Als je derde wordt in Spanje ben je sowieso een goede ploeg. Maar ik hoorde ook net dat ze financieel aan de grond zitten, maar wel alles al gewonnen hebben in de Primera Division. Ja, daar moet iets tegen kunnen."

En het is niet dat Van den Brom genoegen neemt met de derde plaats, die Europa League oplevert. "Je moet altijd voor meer gaan. Dat zal moeten blijken, maar ik wil sowieso overwinteren. En liefst in de Champions League."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties