Interview Lombaerts: "Hopelijk wordt Anderlecht derde"

Tomas Taecke
| 4 reacties
Lombaerts: "Hopelijk wordt Anderlecht derde"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een vertrouwde naam die Anderlecht straks in de Champions League tegen het lijf zal lopen, is die van Rode Duivel Nicolas Lombaerts. "Ik had gehoopt om tegen Anderlecht geloot te worden", vertelt de Zenit-verdediger in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Anderlecht neemt het straks in de Champions League op tegen Zenit St.-Petersburg. Bij de Russische landskampioen loopt nog steeds Nicolas Lombaerts rond. De gewezen verdediger van Club Brugge en AA Gent legt in een gesprek met Voetbalkrant.com uit waarom hij zo opgetogen is over de loting van het kampioenenbal.

"Toen ik dinsdag naar de partij van Anderlecht aan het kijken was, hoopte ik dat we tegen hen zouden uitkomen", verklapt Lombaerts. "Ik was tevreden dat ze zich konden kwalificeren en toen we vandaag samen uit de trommel kwamen was ik pas echt blij".

Lombaerts liet in 2007 AA Gent achter zich en is ondertussen bezig aan zijn zesde seizoen bij de Russische club. Zenit is ondertussen uitgegroeid tot een absolute topclub waarvan de 27-jarige Rode Duivel één van de sterkhouders is.

"Hopelijk kunnen we straks aan België tonen wat voor topclub Zenit is", gaat Lombaerts verder. "Bij Anderlecht spelen er ook twee goede vrienden van mij. Het zal me deugd doen om Tom (De Sutter nvdr.) en Guillaume (Gillet) terug te zien. Los daarvan is het fantastisch om in België te spelen. Veel vrienden en familie kunnen komen kijken, dat is enorm leuk".

Naast Zenit en Anderlecht zijn ook AC Milan en het Spaanse Malaga in dezelfde poule ondergebracht. Lombaerts kent de sterkte van de Rossoneri, maar is er wel van overtuigd dat zijn team zich moet kunnen plaatsen voor de volgende ronde.

"Het is voor ons geen eenvoudige groep, maar het is zeker niet onmogelijk om de volgende ronde te bereiken. Dat is in ieder geval ook onze ambitie. Milan is de favoriet, maar zeker niet ongenaakbaar. Malaga is nogal onbekend maar we mogen hen zeker niet onderschatten. Hetzelfde geldt voor Anderlecht. Het is niet omdat we in de Europa League vlot afstand van hen namen, dat dit weer het geval zal zijn. Ik hoop dat wij ons kunnen kwalificeren en dat Anderlecht derde kan worden", aldus Nicolas Lombaerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties