Analyse Doelpunten en overzicht Oost-Vlaanderen (01)

Gentil Dossche
Doelpunten en overzicht Oost-Vlaanderen (01)

Op de openingsspeeldag van de competitie was het uitkijken naar het debuut van de promovendi en dat bleek schitterend met 12 op 12! Met 28 doelpunten werden we direct verwend. Stijn De Keukeleire en Yannick Van Impe mochten 2 keer juichen.

Merelbeke en Kruibeke openden de competitie. Tegen de verwachtingen in bleken de bezoekers niet bij machte de thuisploeg iets in de weg te leggen en halfweg de 1ste helft was het pleit al beslecht. Van Peteghem 1-0, Blanckaert 2-0, Van Hyfte-Ysebaert 3-0, Vertonghen 3-1

Bambrugge kreeg RC Wetteren-Kwatrecht op bezoek. Het aftasten duurde bijna de ganse 1ste helft en ook nadien volgden er amper echte doelkansen. Een kwartier voor tijd werd een verre inworp van Hoorens tegen de netten verlengd. Het protest van de thuisploeg werd weggewuifd. Dupont 0-1

Laarne-Kalken ging door op het elan van vorig seizoen en stuurde Sint-Gillis-Waas puntenloos terug. De bezoekers konden de eerste treffer nog neutraliseren maar hadden nadien geen antwoord op de snedige thuisploeg. Van Wingen 1-0, Verbraeken 1-1, De Koker 2-1, Schouppe 3-1

Lovendegem zag de opener tegen Melsele met enige bedachtzaamheid tegemoet. De runner-up van vorig seizoen bleek echter geen partij voor de nieuwkomer en moest de kelk tot op de bodem ledigen. De Keukeleire 1-0 en 2-0, Van Geem 3-0, Dolleslaegers 4-0

In de eerste derby nam promovendus SK Lebbeke het heft in handen in de 2de helft en Opstal bleek vooraan te onmondig om het tij te keren. Erkoç 1-0, Verdoodt 2-0

Nog voor het halfuur keek het jonge Kemzeke tegen een dubbele achterstand aan bij Zelzate. De hoop na de aansluitingstreffer bleek maar van korte duur. Van Moorhem 1-0, Van Damme 2-0, Stobbelaar 2-1, Jacobs 3-1

Een sterk Rapide Lebbeke gaf bekerrevelatie Voorde voor de 5de keer op rij het nakijken. Traditiegetrouw was de marge slechts 1 doelpunt al kwam de bezoekende zege nooit echt in gevaar. P. De Pauw 0-1, De Blander 1-1, Van Impe 1-2 en 1-3, De Gussemé 2-3

Al in de eerste helft zorgde Dikkelvenne voor het meeste gevaar maar scoorde pas na de rust. Geraardsbergen kwam nog even terug maar kon de nederlaag niet afwenden. De Smet 1-0, Vaal 2-0, De Wannemaeker 2-1, Kesteloot 3-1

Volgend weekend: zaterdag (20u): Melsele – SK Lebbeke en Rapide Lebbeke – Merelbeke. Zondag (15u) Geraardsbergen – Zelzate, Kemzeke – Lovendegem, Kruibeke – Laarne-K, Opstal – Voorde, RC Wetteren – Dikkelvenne, St-Gillis-Waas –Bambrugge

Foutje gezien? Contacteer Gentil Dossche via gentil@telenet.beof op 0499-767.499